Пратки без отпадък

Като започнахме с Greeny възникна един въпрос – дали да ползваме красиви брандирани опаковки или да са минималистични и по възможност рециклирани. Спряхме се на второто, защото смятаме че целта на опаковката е да пази продуктите докато стигнат в добро състояние до Вас, клиентите. След това се надяваме да обърнете повече внимание на съдържанието, а кашона да се ползва отново или отиде за рециклиране.

Във философията на Greeny да предлагаме продукти за намаляване на отпечатъка върху природата не се вписват опаковки като стреч, фолио с балончета и други подобни удобства за съвременния човек. Те се разграждат стотици години и за съжаление рядко се рециклират. Наблягаме на кашони, в които сме получили стоката си от доставчиците. Ползваме и от доставки на наши лични пратки, че даже и приятелите ни снабдяват в името на каузата да пращаме пратки без отпадък. Старите стикери от куриерските фирми се премахват в рамките на секунди с пистолет за горещ въздух и пратката да отпътува към новия си дом в преизползвана опаковка.

Стоманените бутилки и кутии за храна обичаме да ги увиваме в амбалажна хартия, за да не се удрят в другарчетата си по кашон и да пристигат в пълния си блясък.

Както се досещате любезно отклоняваме поканите на куриерите да сложат пратката в техен полиетиленов плик и залепят стикера с товарителницата дикертно върху нашите опаковки. Така пращаме нашите пратки без отпадък.